Pilates bij Healthcenter Culemborg

Voor jong en oud, voor actieve sporters en ‘bijna-nooitbewegers’ is de Pilates-methode een unieke training die voor bijna iedereen geschikt is. Bij Pilates ligt de nadruk op ademhaling en de balans tussen kracht en souplesse. Pilates klinkt misschien als helemaal nieuw, maar werd al vroeg in de vorige eeuw bedacht door trainer John Pilates. Hij ontwikkelde een trainingsmethode die erop gericht is de kracht en flexibiliteit van het lichaam te verbeteren, zonder dat er enorm veel spiermassa wordt opgebouwd. Sterk en toch slank. Pilates is dan ook erg geliefd bij (klassieke) dansers.

ADEMHALING IS BELANGRIJK

Het is meer dan een gewone training. Joseph Pilates ontwikkelde een serie van wel vijfhonderd heel gecontroleerde bewegingen en vijf bijzondere fitnessapparaten om ze op uit te voeren. En die oefeningen worden niet, zoals bij andere sporten, in verschillende series steeds herhaald. Je doet ze juist minder vaak, maar voert ze heel precies en geconcentreerd uit. Daarvoor is controle en vorm nodig: precies de dingen die je traint. Ook ademhaling speelt bij Pilates een belangrijke rol, want goed ademhalen helpt bij een goede training en ontspant.

Alles draait om wat bij Pilates ‘the powerhouse’ wordt genoemd: buik, lage rug en billen. Dat gebied speelt bij de oefeningen de hoofdrol, en wordt zo sterker en sterker gemaakt. Het resultaat is een lichaam met een solide basis, van waaruit het makkelijk kan bewegen.

 

Stel niet uit, start met de Dagpas

Zet die 1e stap en vul onderstaand formulier in. We nemen binnen 1 werkdag contact met je op voor een persoonlijke kennismaking.

Contact

Healthcenter Culemborg
Parallelweg West 13
4104 AX Culemborg

0345-549 920
Beste sporter,

Beste sporter,

Geplaatst op: 2020-06-17

Wij zijn zeer enthousiast om te kunnen melden dat wij per 1 juli onze deuren weer mogen openen!!! Er zijn wel extra maatregelen van toepassing. Voor een ieders gezondheid hebben wij de apparaten op voldoende af...

Lees meer Meer nieuws
Laatste Corona nieuws

Laatste Corona nieuws

Geplaatst op: 2020-05-19

Beste sporter, Naar aanleiding van de persconferentie van gisteravond hebben wij een aantal belangrijke beslissingen genomen. Healthcenter Culemborg zal de komende maanden outdoor alle sportmogelijkheden verd...

Lees meer Meer nieuws