Je hebt rugklachten en wilt bewegen zonder pijn. Doe mee met het speciale bewegingsprogramma Rug Vitaal.
Twee keer in de week, op dinsdagochtend en op donderdagochtend, wordt deze groepsles aangeboden bij Healthcenter Culemborg door de fysiotherapeuten van Fysiotherapie R. Verbeek. De les begint met bewegen op muziek. Dit is om je spieren lekker warm te maken. Daarna volgen oefeningen om je rug te versterken, soepeler te maken en je houding te verbeteren. De les wordt afgesloten met ontspanningsoefeningen.
Het is een continue, afwisselend programma, waarbij instromen op ieder moment mogelijk is.
Er is begeleiding van een ervaren en deskundige fysiotherapeut bij de les. Het is ons gezamenlijk doel om je weer goed te laten bewegen zonder pijn!

WAAROM JUIST DIT BEWEGINGSPROGRAMMA?

Bij rugklachten moeten de kleine dieperliggende spieren geactiveerd worden. Bij Rug Vitaal gebeurt dat met deskundige begeleiding. Deze oefeningen verbeteren en optimaliseren je houding en je leert om de juiste spieren op het juiste moment aan te spannen. De fysiotherapeut kijkt naar je kracht, je lenigheid en je uithoudingsvermogen. Ook let hij op je houding en je coördinatie. Hij geeft advies wat voor jou de beste manier is. De muziek aan het begin van de les zorgt dat je ontspant. Bovendien is het leuk om op muziek te bewegen.

WEL EVEN GROEN LICHT KRIJGEN

Voordat je aan dit programma meedoet, is het van belang om te kijken of dit bewegingsprogramma voor jou geschikt is. Je kunt hiervoor een afspraak maken met onze fysiotherapeut. Zijn advies is vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden. Heb je groen licht, dan mag je meedoen. Kom je tekort aan kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen of heb je teveel pijnklachten, dan is het verstandig om te zorgen dat je snel wèl mee kunt doen. Een één op één behandeling van onze fysiotherapeut zorgt ervoor dat je snel op niveau kunt instromen.

HOE VAAK MAG JE MEEDOEN?

Twee keer in de week wordt de les gegeven: Op dinsdag ochtend 10:00 uur en op de donderdag ochtend 10:30 uur. Beide keren mag je meedoen.
Locatie is de groepsleszaal van Healthcenter Culemborg.

KOSTEN

Ons bewegingsprogramma Rug Vitaal is toegankelijk voor alle leden van de sportschool. Ben je al lid van de sportschool, dan mag je zonder verdere kosten deelnemen. De één op één behandeling van de fysiotherapeut is niet vrijblijvend.
De kosten kunnen door de zorgverzekering worden vergoed wanneer dit is meeverzekerd in je ziektekostenverzekering.

Contact: Inschrijven kan via het reserveringsscherm (voor leden) , via 0345-511729, of stuur een e-mail naar info@fysioverbeek.nl