Stepshape bij Healthcenter Culemborg

Stepshape is een bijzondere vorm van aerobics die erg populair is. Bijzonder omdat het gebruikt maakt van een speciaal soort materiaal: een step. Een step is een klein soort bankje, groot genoeg om met twee voeten op te staan.

Tijdens een step les wordt elke keer volgens een andere ‘choreografie’ getraind, gebruikmakend van een aantal basispatronen zoals een V step, A step, ‘over the top’, ‘jumping jacks’, enzovoort. Deze basispatronen (er zijn er in totaal een stuk of 25) worden iedere keer in verschillende volgordes en hoeveelheden aan elkaar geplakt zodat er een zogenaamde combinatie ontstaat. Ook kunnen er op de step oefeningen gedaan worden zoals buikspier oefeningen of opdrukken.

De opbouw van een step les is net als een normale aerobicsles: eerst een warming-up, dan het hoofdgedeelte, en vervolgens een cooling down. Aangezien de step in hoogte verstelbaar is, kan iedereen op zijn of haar eigen niveau trainen en kunnen de lessen naar zwaarte aangepast worden. Natuurlijk wordt ook de steplessen op muziek gegeven!

 

Stel niet uit, start met de Dagpas

Zet die 1e stap en vul onderstaand formulier in. We nemen binnen 1 werkdag contact met je op voor een persoonlijke kennismaking.

Contact

Healthcenter Culemborg
Parallelweg West 13
4104 AX Culemborg

0345-549 920