Nieuws

 • Eindejaarsmail

  Beste sporter, Het jaar loopt op zijn einde, 2024 is in zicht. Wat een ...

  Lees meer
 • Lesrooster

  Ben je benieuwd wanneer wij welke lessen aanbieden? Klik dan op de ...

  Lees meer
Meer nieuws

De Body & Mind lessen van Healthcenter Culemborg

Pilates

Bij Pilates oefen je, zonder dat je je in het zweet werkt, jezelf geestelijk en lichamelijk fitter en sterker. Oefeningen worden in rustig tempo, doordacht uitgevoerd waardoor Pilates uiterst geschikt is voor mensen met (herstellende) blessures. Ook voor de leden die moeite hebben om de choreografie van sommige andere groepslessen te volgen is Pilates een verademing! Deze les duurt 45 minuten.

Hatha Yin Yoga

De les begint met Hatha Yoga, gericht op spierversterking en nieuwe energie! Hierna zoek je de diepere ontspanning op in de yin yoga. Bij yin yoga houd je houdingen 3 tot 4 minuten aan, waarbij je de verzachting in je eigen lichaam opzoekt. De les wordt altijd afgesloten met shavasana (eindontspanning)Iedereen is welkom in de les en je hebt geen ervaring nodig! Het is wel lekker om voor de eindontspanning je eigen dekentje mee te nemen.

Yin Yang Yoga

Is een combinatie van Yin Yoga en Yang Yoga. Het combineert het rustige van Yin Yoga met het krachtige van Yang Yoga. Je begint de yogasessie op Yin wijze: rustige oefeningen met veel aandacht voor de ademhaling. Zo bouw je langzaam op naar het Yang gedeelte van de les. Daar vereisen de kortere Yang-oefeningen meer inspanning en kracht, maar dankzij de voorbereidende Yin opwarming zijn de houdingen minder belastend. De les wordt afgesloten met enkele ontspannende Yin 
oefeningen. 
Door Yoga te beoefenen ben je jezelf aan het trainen om lichaam en geest samen te brengen. Innerlijke rust door met jezelf in contact te komen en te blijven. Dat is wat je uit Yoga haalt. Je wordt hiermee een krachtig en stabiel persoon. De lessen zijn “down to earth” waarbij aandacht is voor ademhaling, houding én een goede sfeer. De lessen worden ondersteund door rustgevende muziek uit alle werelddelen. Alle oefeningen zijn voor iedereen goed te doen en toch uitdagend; van de allereerste beginner tot de gevorderde yogi.

Bodybalance 

Bij Bodybalance kun je genieten van bewegingen uit yoga, tai chi en pilates. Het is je persoonlijke time-out van het dagelijks leven en zorgt voor een gezond lichaam en een gezonde geest. Je doet eenvoudige en veilige yoga bewegingen om je hele lichaam sterker en flexibeler te maken. 

 

Nieuws

 • Eindejaarsmail

  Beste sporter, Het jaar loopt op zijn einde, 2024 is in zicht. Wat een ...

  Lees meer
 • Lesrooster

  Ben je benieuwd wanneer wij welke lessen aanbieden? Klik dan op de ...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

Healthcenter Culemborg
Parallelweg West 13
4104 AX Culemborg

0345-549 920
 • GROEPSLESSEN

  GROEPSLESSEN

  Sport je liever in een groep, dan zit je bij Healthcenter Culemborg perfect.

  Meer informatie
 • FITNESS

  FITNESS

  Healthcenter Culemborg maakt gebruik van de professionele Matrix apparatuur voor zowel cardio- als krachttraining.

  Meer informatie
 • MILON CIRKEL

  MILON CIRKEL

  SLANK IN 35 MINUTEN! Wil jij starten met fitness, afvallen of fitter worden? En dat in een veilige en prettige omgeving?

  Meer informatie
 • VOEDING

  VOEDING

  Het voedingsadvies is gezond, gevarieerd, regelmatig en voldoende en gebaseerd op de Schijf van Vijf!

  Meer informatie
 • WELLNESS

  WELLNESS

  Wat het sporten bij Healtcenter Culemborg éxtra aantrekkelijk maakt, is de mogelijkheid om te ontspannen in onze wellness!

  Meer informatie
 • FYSIOTHERAPIE

  FYSIOTHERAPIE

  Een veelzijdige en gezellige praktijk waar je zonder verwijzing van je huisarts terecht kunt.

  Meer informatie