Nieuws

 • koffie, sauna en kleedkamers

  Blijf weer voor een gezellig kopje koffie of thee na het sporten. Het is weer...

  Lees meer
 • We kunnen weer!!

  We zijn zeer enthousiast om te kunnen melden dat we per woensdag 19 mei onze ...

  Lees meer
Meer nieuws

Veelgestelde vragen

Kunnen we weer binnen sporten?
Vanaf 19 mei 2021 is sporten in een binnenruimte weer toegestaan. Groepslessen zullen buiten worden aangeboden.

Zijn de kleedkamers, sauna en koffiecorner weer toegankelijk? 

Deze zijn vanaf 5 juni 2021 weer geopend. 

Moet ik reserveren?
Wij vragen je jouw bezoek aan onze club altijd vooraf te reserveren middels onze Sportivity app. Deze app kan je downloaden in de Apple Store of Google Play Store. Heb je nog geen link van ons ontvangen? Mail dan naar info@healthcenter-culemborg.nl of bel 0345-549920, dan zorgen wij dat je die alsnog ontvangt.

Hoe weet ik of het druk is?
Dankzij de Sportivity app heb je goed inzicht in de bezoekersaantallen per uur. Hierdoor kun je zelf rustige momenten uitkiezen om te komen sporten. 

Is het dragen van een mondkapje verplicht tijdens het sporten in een binnensportaccommodatie?
Tijdens het sporten is het dragen van een mondkapje niet verplicht. Daarvoor en daarna is het dragen van een mondkapje in de accommodatie wel verplicht.

Wat wordt verstaan onder een binnensportaccommodatie?
Een binnensportaccommodatie is een overdekte sportruimte zoals een zwembad, sportschool of sportzaal. Een binnensportaccommodatie is ook een publieke binnenruimte.

Moet een trainer, coach, begeleider of instructeur een mondkapje dragen tijdens het geven van een les, training of instructie in een binnensportaccommodatie?
Tijdens het geven van een les, training, of instructie is het niet verplicht om een mondkapje te dragen indien dit het geven van de les, training of instructie te veel belemmerd.
Vooraf en na afloop is het dragen van een mondkapje wel verplicht in de binnenkomst en vertrek ruimte. Dit geldt dus niet voor de lessen die buiten gegeven worden.

Is binnen sporten wel veilig?
Ja, wij voldoen aan alle eisen en houden ons aan de richtlijnen van het RIVM. Wij zijn heel blij dat de overheid onze sector serieus neemt en de meerwaarde van het sporten benadrukt! Sinds de heropening van de fitnessbranche zijn er amper besmettingen met het COVID-19 virus in fitnessclubs vastgesteld. Lees voor meer info hierover in de peiling van NL ACTIEF, onze fitnessbranche: https://www.nlactief.nl/actueel/amper-besmettingen-met-covid-19-virus-in-fitnessclubs/

Kan ik 1.5 meter afstand houden in de sportschool?
Voor een ieders gezondheid hebben wij de apparaten op voldoende afstand van elkaar geplaatst en houden wij ons aan de richtlijnen van het RIVM. Zo hebben wij in de groepsleszaal en spinningzaal voor werkplekken gezorgd op 1.5 meter uit elkaar. Naast de inrichting zijn de starttijden van de lessen en is ook de routing in onze sportschool aangepast. Dit om drukke punten te voorkomen.

Kan ik erop vertrouwen dat de luchtverversing goed is?
Wij kunnen aantonen dat er een goed functionerend ventilatiesysteem is volgens het Bouwbesluit. Dit wordt zeer regelmatig gecontroleerd en schoongemaakt. Er is een constante toevoer van 100% verse buitenlucht, staat de afzuiging op maximaal, staan deuren en ramen regelmatig open en maken wij gebruik van airco’s.

Wat doen jullie om dat te waarborgen?
Wij voelen ons zeer verantwoordelijk om een zo veilig mogelijke omgeving te creëren voor jullie en voor ons zelf. In de sportsector blijven wij de afstand borgen en blijven wij extra alert op hygiëne. Onze medewerkers dragen een mondkapje tijdens het werken, met uitzondering van het geven van een groepsles. Wij roepen al onze sporters op om zich te blijven houden aan alle maatregelen die er nu gelden.

Mag ik sporten als ik verkouden ben?
Bij verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn) moet je thuisblijven. Ook bij hoesten, benauwdheid, verhoging/koorts of bij plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping). Bij klachten laat je testen en blijf thuis totdat de uitslag bekend is.

Geldt het advies om een mondkapje te dragen ook als ik buiten aan het sporten ben?
Nee.

Kan ik ook thuis sporten?
Wij bieden ook online lessen aan, zodat iedereen kan blijven bewegen. Neem hier eens een kijkje. Hierdoor blijven wij hybride en kun je kiezen om in de sportschool, buiten of thuis met ons te sporten.

Waarom is hygiëne belangrijk?
Veel mensen zitten (ongemerkt) vaak met hun handen aan hun neus of mond. Zo kunnen virussen zoals het nieuwe coronavirus zich gemakkelijk verspreiden. Goede hygiëne is een van de belangrijke adviezen om verspreiding te voorkomen. Hygiëne stond al hoog in ons vaandel, maar nu is het extra belangrijk! Daarom moeten alle sporters hun handen bij binnenkomst desinfecteren en de materialen na gebruik schoonmaken. Ook hebben wij ons schoonmaakbeleid aangepast en de frequentie verhoogd.

Nieuws

 • koffie, sauna en kleedkamers

  Blijf weer voor een gezellig kopje koffie of thee na het sporten. Het is weer...

  Lees meer
 • We kunnen weer!!

  We zijn zeer enthousiast om te kunnen melden dat we per woensdag 19 mei onze ...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

Healthcenter Culemborg
Parallelweg West 13
4104 AX Culemborg

0345-549 920
 • GROEPSLESSEN

  GROEPSLESSEN

  Sport je liever in een groep, dan zit je bij Healthcenter Culemborg perfect.

  Meer informatie
 • FITNESS

  FITNESS

  Healthcenter Culemborg maakt gebruik van de professionele Matrix apparatuur voor zowel cardio- als krachttraining.

  Meer informatie
 • MILON CIRKEL

  MILON CIRKEL

  SLANK IN 35 MINUTEN! Wil jij starten met fitness, afvallen of fitter worden? En dat in een veilige en prettige omgeving?

  Meer informatie
 • VOEDING

  VOEDING

  Het voedingsadvies is gezond, gevarieerd, regelmatig en voldoende en gebaseerd op de Schijf van Vijf!

  Meer informatie
 • WELLNESS

  WELLNESS

  Wat het sporten bij Healtcenter Culemborg éxtra aantrekkelijk maakt, is de mogelijkheid om te ontspannen in onze wellness!

  Meer informatie
 • FYSIOTHERAPIE

  FYSIOTHERAPIE

  Een veelzijdige en gezellige praktijk waar je zonder verwijzing van je huisarts terecht kunt.

  Meer informatie